Sleep, Sleep, Sleeeeep!

Manges hverdag er fyldt med travlhed. Arbejdet skal klares, børnene passes, træning skulle også gerne presses ind og samtidig skal man være en god kæreste. Alle disse elementer resulterer i, at vi er mange, der for ALT for lidt søvn, hvilket ikke er specielt betryggende eller sundt for den sags skyld!

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 09.08.25

Søvn er en utrolig vigtig faktor i forhold til koncentration, vægttab, appetit, humør og meget mere! Så måske det er på tide vi begynder at prioritere vores søvn! Nu vil jeg i hvert fald fortælle lidt om, hvad der sker i kroppen, når vi IKKE får nok søvn. Så kan i jo selv gøre op med jer selv, hvor vigtig i synes jeres søvn er. 😉

NÅR DU IKKE FÅR NOK SØVN!

1. Din appetit øges! Når man ikke sover nok, spiser man mere i løbet af dagen, viser flere undersøgelser. En undersøgelse viste at personer med for lidt eller dårlig søvn, generelt spiste 300 kalorier mere på daglig basis, end personer som fik deres søvn. Dvs. 2.100 kalorier mere om ugen, 63.000 kalorier mere om måneden og altså 108.600 kalorier mere om året!!!! Allerede her får jeg lyst til at prioritere min søvn umådelig højt! 😀

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 09.11.08

2. Du vil tage på! I forlængelse af ovenstående giver det logisk god mening, at man vil tage på af ikke at få nok søvn. Ud over at man indtager mere mad, som lagres på kroppen, stresser det også kroppen ikke at sove nok. Dette gør, at kroppen begynder at få en langsommere fordøjelse og faktisk begynder af lagre fedt! ØV!

3. Forhøjet blodtryk! Studier viser, at ens risiko for forhøjet blodtryk stiger med 40%, hvis man generelt sover over 1 time for lidt i over 5 år.

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 09.07.09

4. Dårligere hukommelse! Når du ikke sover nok, virker din hjerne ikke optimalt, da hjernen ikke får ordentlig hvile. Hvis du ikke får sovet nok i løbet af natten, kan du med fordel prøve at tage en morfar, også kendt som en power nap, for at hvile din hjerne.

5. Du er ikke oplagt og mangler energi! Ovenpå en søvnløs nat er man bare ikke oplagt! Følelsen af at gå rundt med en kuppel om hovedet og føle sig utilpas er flere almindelige konsekvenser heraf. Herudover betyder manglende energi ofte manglende træning, hvilket igen giver manglende energi. En ond cirkel som vi helst vil undgå.

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 09.04.37

Jeg var i foregående uge til et foredrag holdt af Marie Bujok fra Lahme og Janne Lundin fra Drogens Vital. Her snakkede vi om kosttilskud, vitaminer og mineraler. Et af produkterne jeg bemærkede, var Baldrian også kendt som Naturens eget godnatkys. Baldrian har en beroligende effekt på kroppen og skulle bidrage til en naturlig søvn. Hvis man har problemer med at sove, er det er forsøg værd at prøve Baldrian!

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 09.10.49

Sov godt 😉

A

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s