Kan man hygge sig uden søde sager?

hygge.jpg

Hvad gør du, når du skal hygge dig? Fødselsdagshygge, biografhygge, fredagshygge, sofahygge og andet hygge? Svaret hos mange vil være tydeligt, de spiser – og de spiser gerne noget sødt! Det er næsten kulturelt og socialt betinget, at hygge er lig med, at man putter noget i munden samtidig! Det er i hvert fald socialt og kulturelt accepteret! Men er det ikke tosset? Hvorfor skulle vi ikke kunne hygge os uden at kører slik, popcorn og chokolade ind i pendulfart?

“Hygge” er nu officielt et engelsk ord og i ordbogen beskrives “hygge” som behageligt samvær, der skaber en følelse af samvær og velbehag. Det er jo netop samværet, som skaber hyggen og ikke de søde sager! Hygge er altså IKKE lig med spisning og det skal vi måske tænke en ekstra gang over!?

Det betyder jo ikke, at man aldrig må hygge sig med nogle søde sager, men når der skal hygges, behøves der ikke per automatik være stillet kage på bordet. Vi må gerne stille spørgsmålstegn ved, om der er brug for det søde, for at hygge os, for det er der egentlig sjældent!

Hav en dejlig dag!

Skærmbillede 2017-05-29 kl. 10.52.32

2 tanker omkring “Kan man hygge sig uden søde sager?

Skriv en kommentar