Kulhydrater er slet ikke så slemme!

david-vazquez-330547.jpg

Kulhydrater slet ikke så slemme, som de rygtes ude i byen! De er sunde og din krop har brug for dem!

Kulhydrater giver os energi. Når kroppen og hjernen har brug for energi, er det kulhydrat, som først omsættes til energi i forhold til fedt og protein.

Kulhydrater er ikke bare kulhydrater. Der er enorm forskel på, hvilke kulhydrater du spiser. Kulhydrater opdeles i de simple og komplekse (grove) kulhydrater. De hurtige og simple kulhydrater, som giver et kort og hurtigt udsving på blodsukkeret, er ikke gode, men ikke alle kulhydrater er dårlige! Kostfibre er i samme familie som kulhydrater, og de prises højt, da de bl.a. er med til at nedsætte leverens produktion af det dårlige kolesterol.

Det er sundt for os, at få de grove kulhydrater med kostfibre, dem som giver et langsomt og stabilt udsving på blodsukkeret og en længere mæthed. De holder vores mave og vores tarme sunde og stærke. De giver en optimal fordøjelse og netop de grove kulhydrater har en forebyggende effekt på risikoen for udvikling af tarmkræft.

Grunden til, at de grove kulhydrater giver os et stabilt blodsukker er, at de i deres kemiske opbygning er større, det tager altså kroppen længere tid at optage dem i kroppen, hvorimod de simple kulhydrater er letoptagelige.

Grove kulhydrater:

Du finder de grove og sunde kulhydrater med kostfibre i fuldkornsprodukter som rugbrød og groft knækbrød, forskellige grøntsager som rodfrugter, broccoli og kål, nødder, frø og frugter, som bananer og bær.

De danske anbefalinger lyder på, at du skal have 55-60% af din energi fra kulhydrater, mindst 75 g. fuldkorn og 25-35 g. kostfibre dagligt. Dit kulhydratindtag bør dog afspejle dit aktivitetsniveau.

Hav en dejlig dag!

Skærmbillede 2017-05-29 kl. 10.52.32

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s