Vi lever i en menneskelig ZOO!

201705020555205535_sbig.jpg

Vi kan næsten sammenligne, den livsstil vi fører i dag, med den livsstil dyrene har i Zoologisk Have. De forhold dyrene lever under, er slet ikke optimale i forhold til deres biologiske vante miljø og vores livsstil e langt fra, hvad vi rent biologisk er skabt til.

Før i tiden var mennesket et samler- og jæger samfund. Vi blev nødt til at være fysisk aktive for at kunne overleve, for at kunne holde varmen og for at kunne få mad. I dag er der ikke meget, vi bliver nødt til i vores hverdag. Vores livsstil er præget af stillesiddende arbejde, inaktive transportformer, dårlig søvn, forarbejdede fødevarer, indendørs elektroniske aktiviteter og naturen er for mange en by i Rusland.

Den videnskabelige revolution har resulteret i, at menneskets levetid er blevet fordoblet og at mange sygdomme nu kan behandles. Desværre er antallet af raske sunde leveår ikke fulgt med denne stigning, da vi i stedet har skabt en masse kroniske livsstilssygdomme, som hjertekarsygdomme, diabetes, astma, led-gigt, depression, stress m.m. Når det siges, at vi har skabt disse sygdomme, menes det, at disse sygdomme i høj grad skyldes det moderne livs omstændigheder og levestil. Vi bliver nødt til at komme tilbage til den aktive hverdag, den friske og sunde kost og den fantastiske kreativitet, som vi havde før i tiden, sådan at vi ikke er afhængige af bilen, fjernsynet og pizzaen.

Vores nuværende livsstil gør os syge. Vi skal have gjort de sunde valg lette og de usunde valg svære. Vi skal have gjort den sunde og aktive livsstil den normale og ikke den fanatiske. Det vil ikke være realistisk, at håbe på, at vores livsstil vil ændres natten over, for det vil den ikke. Vi skal i stedet forberede os på at møde den moderne livsstil, så vi kan tage sunde, kloge og fornuftige valg i den menneskelige Zoologiske have.

Tak fordi I læser med!

Skærmbillede 2017-05-29 kl. 10.52.32

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s