Det gode mellemmåltid er vigtigere, end du tror!

201704190934524624_sbig.jpg

Søde sager er meget kalorierige og indeholder normalt meget sukker og fedt. Søde sager kendes som “tomme kalorier”, da de ofte får blodsukkeret til at stige markant og tilfører mange kalorier, uden at skabe en længerevarende mæthedsfølelse eller bidrage med nødvendige næringsstoffer.

Et mellemmåltid skal dække et behov for næring, men indtages som regel også grundet en lyst til noget sødt eller noget salt. Løsningen bliver derfor ofte de ”hurtige og tomme kulhydrater”, som slik, kiks, chokolade og lignende, som umiddelbart dækker behovet, men kun på MEGET kort sigt. Disse hurtige kulhydrater får blodsukkeret til at stige meget og hurtigt, hvilket resulterer i en øget insulin udskillelse, som derved fjerner sukkeret i blodet og her vil det overflødige sukker omdannes og lagres som fedt.

Resultatet bliver ikke blot en øget fedtmasse, men også et hurtigt fald i blodsukkeret, hvorefter sulten og lysten til mad igen opstår. Et konstant ustabilt og forhøjet blodsukker-niveau kan føre til flere alvorlige helbredsmæssige problemer, herunder øget risiko for at udvikle diabetes og hjertesygdomme.

Det er heldigvis ikke alle kulhydrater, der betegnes som ”tomme kulhydrater”. En passende mængde af de “rigtige” kulhydrater er nødvendig for at opnå mere energi og et sundere helbred. De gode kulhydrater er eksempelvis frugt, grøntsager og fiberrige kulhydrater, som ikke kun hjælper med til at holde et stabilt blodsukker-niveau, men som også forsyner kroppen og fordøjelsessystemet med masser af de nødvendige kostfibre, vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for.

Tak fordi I læser med!

Skærmbillede 2017-05-29 kl. 10.52.32

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s