Hold øje med varedeklarationerne: Rugbrød!

a58cb07cad494812829a884de9b1e89f.jpg

Når man handler ind, er der mange faldgruber, man skal passe på! I størstedelen af markedets hverdagsprodukter er der gemt flere forskellige tilsætningsstoffer, som slet ikke er gavnlige for den menneskelige sundhed, herunder E-numre, tilsat sukker, mættet fedt m.m. I en ny følgeton vil jeg løbende dele tips og tricks til, hvad du skal holde øje med, når du er ude og købe ind.

Hvad skal du holde øje med ved Rugbrødet?

 

  • Gå efter Fuldkornslogoet og Nøglehulsmærket. Fuldkornsmærket garanterer dig mindst 50% fuldkorn i produktet, samtidig med, at der ved både Fuldkornslogoet og Nøglehullet er krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre i varen.
  • Vælg rugbrød med et højt indhold af fuldkorn og kostfibre. Jo højere indhold af fuldkorn og kostfibre, jo bedre. Vær opmærksom på, at kostfibre kan komme fra rugbrødsrasp, æblefibre, sukkerroer og citrusfrugter, hvilket ikke er fordelagtigt. Gå efter rugbrød med naturlige kostfibre, som findes i melet, som fx rugmel og fuldkornsmel. Dette kan du finde frem til ved at læse ingredienslisten.
  • Gå efter rugbrød med lavt indhold af sukkerarter. Der er er ofte tilsat sukker, malt eller andet sødestof for at søde rugbrødet.
  • Lad dig ikke snyde af, at et rugbrød er groft pga. dets mørke farve. Den mørke farve i rugbrødet stammer ofte fra malt, som er en sukkertart.
  • Vælg rugbrød med et højt indhold af protein. Gerne 5 gram eller over pr. 100 gram.

skaermbillede-2016-12-13-kl-09-56-06

Ovenstående billede er varedeklarationen til Irmas økologiske Hedebagerens rugbrød, som er et gode eksempel på et rugbrød, som opfylder kriterierne. Ingredienserne er få, der er ikke tilsat diverse smagsgivende stoffer og kostfibrene stammer fra kornet og ikke fra æblefibre eller lignende. Når man læser en ingrediensliste, gælder det, at den vare som står først på listen, er den vare, som der er mest af i produktet. I dette tilfælde er det fuldkornsrugmel, hvilket er en grov mel med gode kostfibre.

Hvis I har nogle ønsker i forhold til produkter, jeg skal undersøge for jer, må I endelig skrive i kommentarfeltet! 🙂 Tak fordi I læste med og jeg håber I kan lide min nye følgeton!

The A - WAY!

A

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s