Vaskebræt mens du venter på toget – Af Ole Wessung

Skærmbillede 2015-08-29 kl. 16.18.34

Så er det blevet tid til endnu en genial artikel skrevet af min far Ole Wessung. I kan læse den tidligere artikel “Bevægeapparatet eller Siddeapparatet?” her! Som jeg også skrev tidligere, er der måske nogen, der syntes, det er lidt patetisk, at jeg deler min fars artikler, men jeg mener helt ærligt, at de er så relevante, at jeg ikke vil have mine læsere til ikke at kende til denne viden! 🙂 God læselyst!

Vaskebræt mens du venter på toget

Af Ole Wessung fra fra 360Sundhed, www.360sundhed.dk

Ved godt, at det lyder som en dårlig reklame for et yt og smart TV-SHOP produkt. Men det er det ikke! Tværtimod, så bliv hængende, læs og lær.

Skærmbillede 2015-08-29 kl. 16.16.59

For få uger siden kunne man på flere avisers forsider læse, at næsten 800.000 danskere daglig lider af rygsmerter og at mere end 85% af den danske befolkning jævnligt har rygrelaterede gener. En af de primære årsager til denne, meget kedelige og bekymrende, udvikling er, at vi er for inaktive og sidder for meget. Det resulterer i, at vores muskulatur bliver svagere og svagere. Specielt vores mavemuskulatur, der er den altafgørende faktor, for at have et stærkt core/rygkorset, svækkes.

Ondt i ryggen af at træne mave versus ondt i ryggen

Alle eksperter er enige om, at det er vigtigt at træne sine mavemuskler, hvis man vil undgå rygproblemer. Problet er bare, at rigtig mange får ondt i ryggen af netop at træne maven. Af samme grund bombarderes vi nærmest daglig med tilbud om nye smarte mavemaskiner, der ikke er som de gamle. Jeg kan godt forstå, at dette marked er eksploeret. Den “gode gamle” klassiske mavebøjning, hvor man ligger på ryggen med bøjede knæ og hænderne bag nakken, kan både være utrolig hård og ofte skadelig for både nakke, midt-ryg og lænd. Jeg ser rigtig mange patienter, der har fået deres skade netop ved den “almindelige” mavetræning.

Skal man så ikke træne maven?

Mavemusklerne er nok de vigtigste at være stærke i, hvis man vil undgå rygproblemer. Derfor skal man naturligvis træne dem, men man skal gøre det uden at få andre eller nye skader. I al beskedenhed er jeg ganske stolt af at have “opfundet” denne øvelse, der ubetinget er verdens bedste, letteste og sikreste maveøvelse. Den kan laves af alle – både gamle og unge, trænede og utrænede, hvor og når som helst – og den virker!

Skærmbillede 2015-08-29 kl. 16.19.47

Øvelsen foregår, som udgangspunkt stående, men kan også laves liggende på ryggen:

  • Stå med let spredte ben (i plov), med armene ned langs siden med håndfladerne fremad (tomlerne udad).
  • Fokuser på et punkt, der er lidt højere end dig selv således, at du står og kigger lidt opad.
  • Træk nu vejret helt ind, så dine lunger er fyldt til bristepunktet.
  • Pust nu ud – i små hårde kontrollerede stød (25-30) – uden at falde sammen. Fortsæt til der ikke er en dråbe luft tilbage i dine lunger.

Hvis du har gjort det rigtig, skal dine mavemuskler gerne nærmest brænde. I starten er det en god idé at sætte lyd på, så du rigtig kan mærke, at du arbejder. Efter et stykke tid og træning vil du imidltertid være i stand til at lave øvelsen helt lydløst, og så kan du jo træne din mave alle steder; mes du venter på toget, står ved din hæve/sænkebord, i Netto-køen – og der er ingen begrænsninger for, hvor mange gange du kan gøre det om dagen.

Vær dog opmærksompå, at der skal være pause mellem øvelserne – ellers risikerer du at hyperventilere.

Hvis du går med rygproblemer, så er det naturligvis altid en god idé at opsøge kiropraktor med fysioterapeut.

Mere info på http://www.360sundhed.dk og telefon 23 45 03 60

Jeg håber, I kunne lide indlægget! Hvis I vil se ud som nedenfor, så er det bare om at komme i gang! 🙂

The A - WAY!

Skærmbillede 2015-08-29 kl. 16.10.46

Tak fordi i læser med!

A

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s