An apple a day does keep the doctor away!

An apple a day keeps the doctor away eller et æble om dagen smelter fedtet af bagen. To kendte udtryk der bruges til at beskrive æblet. Spørgsmålet er så, er der hold i det? Jeg håber det, for jeg er vild med æbler! Især Pink Lady æbler! 🙂 De er klart de bedste!

Skærmbillede 2015-04-19 kl. 10.31.40

Undersøgelser har vist, at æbler rent faktisk kan være med til at holde lægen væk. Æbler indeholder kostfibre og antioxidanter, som er med til at sænke kolesteroltallet og mindsker inflammation i kroppen. Højt kolesteroltal og inflammation øger begge risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Desuden indeholder æbler pektin som er godt for fordøjelsen.

So far so good!

Skærmbillede 2015-04-19 kl. 10.35.14

At æbler skulle smelte fedt af bagen, er ikke 100% bevist, men flere studier understøtter dog teorien, om at der er en sammenhæng. Forsøg har vist, at æbler gavner forbrændingen af sukker og fedt. Herudover har æbler et lavt glykæmisk indeks, som betyder at blodsukkeret holdes stabilt og man føler mæthed i længere tid. Af samme grund vil der indtages mindre føde.

Skærmbillede 2015-04-19 kl. 10.39.06

Som skandinaver er vi heldige, for vi har nogen af verdens bedste æbler med den flotteste farve, bedste konsistens, lækreste smag og flest vitamer. Dette skyldes vores omskiftelige vejr med regn, blæst, sol, kulde, varme osv. Så det er bare om at gnaske i os. Noget godt får vi da ud af vores til tider kedelige vejr! 😀

Frække facts om æbler:

  • 100 g. æble indeholder 46 kcal
  • Et æble er 88% væske
  • Skræl aldrig dine æbler! 90% af æblet vitaminer og mineraler sidder i og lige under skrællen.

Tror jeg vil tage et æble med ud i den dejlige sol i dag! 🙂
Hvad har i af planer?
A

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s