5 RIGTIG gode grunde til at drikke mere vand!

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 09.54.30

Hvorfor er det så lige, at det er SÅ vigtigt at have væskebalancen i orden?? Jeg kan fortælle, at der er utallige grunde til, at det anbefales at drikke 1,5-2 liter vand dagligt! Mennesket består af omkring 60% vand, så det giver meget god mening, at vi har brug for en del vand til at fungere! Nedenfor kan du læse nogen af de grunde, jeg syntes er vigtigst i forhold til at drikke mere vand! Og det er kun nogen af de vigtigste, der er mange flere grunde endnu! 🙂

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 09.53.16

Du føler mindre sult! Når du drikker vand hele dagen igennem, får du ikke den samme sultfølelse. En god ide er at drikke et glas vand inden hvert måltid for at fylde maven. På den måde reducerer man risikoen for at misforstå sultfølelse for tørst og derved undgå at overspise. Mange gange tror vores krop, at vi er sultne, når vi rent faktisk bare er tørstige. I forhold til et vægttab er vand altså en god spiller at have med på holdet!

Du får mere energi! Når du ikke får nok vand i løbet af dagen, vil du føle træthed. Det er fordi, 85% af din hjerne består af vand. Når den dehydrerer bliver den træt, giver hovedpine og dårlig koncentration. Du vil derfor, kunne forbedre alle disse ting ved at huske vandflasken! Du vil komme til at fokusere bedre på arbejde eller skole og du vil have mere overskud til at træne og hygge dig.

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 10.17.38

Hjælper kroppens indre organer! Dette er nok den vigtigste årsag til at drikke mere vand. Ved en ordentlig væskebalance reduceres risikoen for hjertesygdomme, da hjertets måde at arbejde på forbedres. Nyrernes evne forbedres også, da nyrerne består af 80% vand. For effektivt at kunne fjerne affaldsstoffer fra kroppen, har nyrerne brug for vand, ca. 1,5-2 liter dagligt. Leveren påvirkes også af væskebalancen, og denne fact er der nok flere, der vil studse en ekstra gang over. Leverens funktion er at omdanne fedt til energi. Hvis kroppen er dehydreret, vil leveren ikke kunne gøre sit arbejde tilstrækkeligt og kroppen vil i stedet lagre noget fedt, der kunne have været forbrændt, hvis væskebalancen havde været i orden. Så ved at drikke nok vand vil hele det indre system optimeres og din forbrænding vil stige!

Detoxer din krop! Vand er en af de vigtigste elementer til at rense kroppen. Det hjælper med at skylle affaldsstoffer ud af kroppen og hjælper til en bedre transport at næringstoffer i vores blodbaner.

Skærmbillede 2015-04-01 kl. 10.03.25

Hjælper dine muskler til at arbejde bedre og restituere hurtigere! Muskelceller har det med at skrumpe, hvis de dehydrerer. Dette gør musklerne trætte og resulterer i, at de ikke vil præstere sit bedste under træning og desværre også vil bruge længere tid på at restituere. Omkring træning er det vigtigt at drikke ekstra vand, da man under træning sveder, og denne sved skal erstattes af nyt vand.

Skærmbillede 2015-04-02 kl. 10.29.32

En god huskeregel! En stor tår i timen. Det hjælper ikke at drikke 2 liter vand inden for en halv time. Al denne vand vil kroppen ikke være i stand til, at kunne optage, det vil bare løbe lige igennem dig. Drik derimod løbende vand! Start hver dag ud med en stor tår vand, fortsæt dette hver time i løbet af dagen og slut hver dag af med en stor tår vand. Så tør jeg love dig for, at din krop vil takke dig! 🙂

Tak fordi i læser med og rigtig god påske!

A

En tanke omkring “5 RIGTIG gode grunde til at drikke mere vand!

  1. Pingback: Får du drukket nok i disse dage? | The A-WAY!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s