The Dukan Diet – The REAL reason the French stay thin!

Som lovet kommer der her et mere dybdegående indlæg omkring Dr. Pierre Dukans kur “The Dukan Diet”. Kuren er opdelt i 4 faser; angrebs-fasen, cruise-fasen, konsolidations-fasen og stabiliserings-fasen. Som jeg fortalte igår, vælger jeg kun at benytte mig af angrebsfasen. Dette skyldes, at jeg ikke ønsker et stort vægttab, men blot en trimning op til Miami. Ved sådanne tilfælde fungerer denne del af kuren rigtig godt, da man opnår et hurtigt vægttab. Nedenfor er en uddybende forklaring af de forskellige faser af kuren.

Skærmbillede 2015-03-09 kl. 11.42.09

Angrebs-fasen:

Angrebs-fasen fungerer som en kickstarter og her ses ofte et stort vægttab på kort tid. Jeg anbefaler, at man er i denne periode i mellem 4 og 7 dage, afhængigt af hvor meget man ønsker at tabe sig, dog ikke over 7 dage. Under angrebs-fasen indtages der stort set kun proteiner. Du må derimod spise ligeså meget protein, du lyster. Herudover er lette mejeriprodukter og hvede/havreklid tilladt. Hver dag spises der 1,5 spsk. klid. Af drikkevarer må der indtages kaffe, te, Zero produkter, skummet/minimælk (små mængder) og vand. Mine indkøb til denne uge bestod af kylling, æg, tun i vand, torskerogn, fiberklid (hvedeklid/havreklid), kaffe og fun saftevand. Jeg kan anbefale, at spise varieret og krydre maden, da det ellers kan blive kedeligt i længden. Skift mellem tun, kylling, æg, torskerogn, skaldyr m.m.

IMG_6948

Det anbefales ikke at dyrke hård motion i angrebs-fasen, men derimod lange gåture, da kroppen allerede er presset pga. kosten.

Cruise-fasen:

Under cruise-fasen er grøntsager kommet på den tilladte liste! Skiftevis har man dage kun med proteiner og dage med proteiner og grøntsager, men ingen frugt! Fordelingen på de dage hvor grøntsager er tilladt, er 1/3 grøntsager og 2/3 protein. I denne fase skal man spise 2 spsk klid om dagen. Cruise-fasen varer indtil ønskevægten er nået.

Under denne fase er motion tilladt. Det anbefalede er 30 minutters motion dagligt, en lang gåtur er dog nok.

Skærmbillede 2015-03-09 kl. 11.50.53

Konsolidations-fasen:

Ønskevægten er nu nået!!! HURRAAA!! Men der er ingen tid til at hvile på laurbærene! De kilo der er tabt, skal ikke tilbage, hvorfor det er vigtigt at fortsætte! Under denne fase har man en ren protein-dag om ugen. Herudover tilføjes frugt og kulhydrater. Dette skal dog ske løbende og i beskedne mængder.

Regler i konsolidations-fasen:

 • 1 ugentlig proteindag.
 • Et stykke frugt dagligt.
 • 2 skiver fuldkornsbrød dagligt.
 • 40 g. kalorielet ost.
 • 2 portioner med flere kulhydrater ugentligt. Vælg dog helst grovpasta eller vilde ris, da disse er bedst for stofskiftet.
 • 1 gang ugentligt er lam og svinekød tilladt.
 • I denne periode kan der spises 1 festmiddag om ugen. Dvs. du må spise hvad du vil, men kun 1 portion. Her kan du både spise forret, hovedret og dessert.

Denne periode varer 10 dage for hvert kilo, du har tabt dig. Har du tabt dig 3 kilo, skal du altså være 30 dage i konsolidations-fasen.

Stabiliserings-fasen:

Skærmbillede 2015-03-09 kl. 11.44.48

YES! Når man er nået til stabiliserings-fasen, ønskevægten blevet stabiliseret. Under denne fase har man en ugentlig protein-dag, og ellers må der de resterende dage, spises efter eget valg. En god ide er dog at tage udgangspunkt i konsolidations-fasen. Stabilerings-fasen varer resten af livet. Hvis du fortsætter på denne måde, vil du aldrig tage på igen.

Regler i konsolidations-fasen:

 • 1 ugentlig protein-dag.
 • 3 spsk. klid dagligt.
 • Kulhydrat, sukker og alkohol indtages i moderate mængder (du skal dog ikke blive fanatisk).
 • 30 minutters motion dagligt.

I løbet af denne uge vil jeg løbende dele gode råd, opskrifter og insider-viden omkring The Dukan Diet.

Skærmbillede 2015-03-09 kl. 11.46.45

Hav en fantastisk forårsdag!

A

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s