Grovboller med bid i!

Jeg blev første gang introduceret til de her boller til en pigefødselsdag og det var kærlighed ved første bid! Jeg tror faktisk, jeg vil gå så langt som at sige, det er de bedste boller, jeg nogensinde har smagt. De er fyldt med kerner og frø, hvilket gør, at de mætter super længe og proppet med sunde ingredienser. Jeg har brugt bollerne til morgenmad, frokost, eftermiddagshygge og som burgerboller. De fungerer til det hele! Jeg laver som regel en dobbelt eller triple portion og fryser de overskydende boller ned efterfølgende. Så har man altid en super lækker og sund grovbolle ved hånden!

Bollerne laves på koldtidshævningsprincippet. Det er skide smart, for så kan dejen laves dagen inden og næste morgen kan man lave de lækreste lune morgenboller uden det store besvær!

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 10.17.26

Opskriften kommer nedenfor. Hvis i har nogen spørgsmål, skal i endelig ikke være for fine til at råbe op!

Opskrift på Grovboller med bid i!

Ingredienser 9 boller:

½ l. Koldt vand

¼ pk. Gær

1-2 tsk. Salt

1 spsk. Honning

1 spsk. Olivenolie

500 g. Blandet mel (rugmel, fuldkornshvedemel og grahamsmel)

500 g. Blandede kerner og frø (solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, chiafrø m.m.)

Tilberedning:

  1. Gæren røres ud i det kolde vand
  2. Salt, honning og olivenolien tilføres
  3. Mel, kerner og frø tilføres stille og roligt, samtidig med at der røres i dejen
    1. Dejen skal være klæg
  4. Dejen stilles til hævning i køleskabet i minimum 6 timer eller natten over med et stykke folie over
  5. Bollerne formes og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter
  6. Bollerne spises og nydes 😀

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 10.12.49

Her nydes de dejlige boller til eftermiddagshygge

God bagning!

A

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s